Ligging en informatie over Berlou en omgeving

 

Berlou is een prima vakantiebestemming voor vakantiegangers die van rust houden. Het dorp ligt tussen de wijngaarden en in september is er gezellige bedrijvigheid door de wijnoogst. Veel mogelijkheden voor het proeven en kopen van heerlijke wijnen!

Berlou heeft een winkel van de Cave Coöperatieve waar mooie wijnen te koop zijn, ook bij de andere wijnboeren in het dorp kunt u goede wijnen proeven en kopen. Voor dagelijkse boodschappen en restaurants kunt u terecht in St.Chinian en Cessenon sur Orb, beide dorpen zijn 10 minuten rijden. St Chinian heeft een echte Franse markt op donderdag en zondag.

Aantal dagen in de week komt er een bakker in het dorp langs. In Berlou is een prima restaurant le Faitout.

Publieke tennisbaan( sleutel verkrijgbaar bij gemeentehuis) en Golfbanen Lamalou les Bains en Beziers zijn 25 minuten rijden.

In de omgeving veel pittoreske dorpen Roquebrun ( Little Nice of the Languedoc), Olargues, Vieussan, Minerve, ook de steden Carcasonne, Beziers ( met de Feria in augustus) Narbonne en Montpellier zijn de moeite waard.

Historische omgeving met veel abdijen, kastelen en kathedralen om te bezoeken en het verhaal van de Katharen in de Middeleeuwen te ontdekken.

Middellandse Zee kust 40 minuten rijden. Mooie zandstranden, met leuke vissersplaatsen als Bouzigues, Marseillan en Sete, waar u goed verse oesters en andere schelpdieren kunt eten.

Prachtige omgeving Parc National Haute Languedoc, waar u kunt wandelen, hiken, mountainbiken, kano tochten kunt maken op de rivier de Orb, het Canal du Midi bezoeken en in een van de dorpen aan de waterkant genieten van een heerlijke lunch.

Spaanse grens ligt op 90 minuten rijden vanaf Berlou, leuk voor een dagtrip naar de Costa Brava en plaatsen als Figueres (Dali Museum) en Gerona.

Luchthavens in de omgeving : Beziers, Montpellier, Perpignan, Carcasonne, Toulouse